Лятна буря отложи старта на 19-ото световно първенство по лека атлетика

...
Лятна буря отложи старта на 19-ото световно първенство по лека атлетика
Коментари Харесай

Лятна буря отложи старта на шампионата на планетата по лека атлетика

Лятна стихия отсрочи старта на 19-ото световно първенство по лека атлетика за мъже и дами навън в Будапеща. По стратегия шампионатът трябваше да стартира в 9,50 ч (бъл.вр) с 20 км, спортно вървене мъже. Малко преди старта обаче стартира стихия с гръмотевици и мощен дъжд, която се чака да продължи най-малко 90 минути. Така уредниците оповестиха, че новия старт ще е в 12,30 ч (бъл.вр.). Заради предстоящите мощни гръмотевици всички бяха предизвестени да стоят на закрито, оповестява " Телеграф ". 

Атлетическият Мондиал в Будапеща се организира от 19 до 27 август 2023 година, като в него са декларирани да вземат участие към 2000 спортисти от 200 национални федерации. В стартовите описи попадат имената на множество олимпийски и международни първенци от последните големи първенства в леката атлетика. 

В Световния шампионат в Будапеща би трябвало да се включат и трима български атлети: международният академични първенец Тихомир Иванов (скок височина), двойният европейски вицешапион за юноши Божидар Саръбоюков (скок дължина) и Милица Мирчева (маратон).

България ще бъде показана и от интернационалния арбитър с максимален стаж Емил Здравков. Той е листата на Реферите на Световната атлетика - Сребърно равнище, получи покана да бъде измежду арбитрите в Будапеща..

Никога преди български арбитър не е бил канен от Националната федерация на страната хазаин на най-големия състезателен конгрес, проведен от Световната атлетика. Емил Здравков ще бъде зает на СП като арбитър на инспекцията, откъдето атлетите, откакто са загряли преди своите дисциплини, ще бъдат отвеждани на спортния терен за присъединяване. 

В своята кариера Здравков има интернационалните назначения на различни форуми, измежду които са Европейският шампионат в зала в Истанбул тази
година, Европейското състезание за юноши и девойки под 18 година миналото лято в Йерусалим и Световните академични игри в Неапол и
Европейските игри в Минск през 2019 г.  
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР